• Home
  • Wat is counselling?

Wat is counselling?

Counselling is een vorm van gesprekstherapie en is bedoeld voor mensen die gedurende een relatief korte tijd hulp en begeleiding nodig hebben. Door het voeren van gesprekken en door het stellen van gerichte vragen, probeer ik als counsellor tot de kern en de oorzaak van een probleem te komen. Waarom zit je thuis met een burn-out, wat is de oorzaak van je lage zelfbeeld, waarom ben je zo onzeker, waar komen die stressklachten vandaan?  Als counsellor bied ik steun en begeleid ik je bij ongewenste, pijnlijke of moeilijke situaties in je leven. Deze begeleiding heeft stressvermindering, meer rust en emotionele balans als doel.

Persoonlijke aanpak

Met mijn persoonlijke aanpak probeer ik problemen te verhelderen; je een spiegel voor te houden, zodat je inzicht krijgt in de oorzaak van je probleem. Ik bied geen pasklare oplossingen. Iedereen is uniek en verdient een aanpak op maat. Door een gerichte manier van vragen stellen laat ik je zelf ontdekken of er een oplossing is. Omdat je die ontdekking zelf doet, is de kans groter dat een probleem blijvend wordt opgelost. Je bent tenslotte zelf tot het inzicht gekomen.

Actieplan met concrete stappen

Als we door het voeren van gesprekken samen de kern van het probleem hebben gevonden, gaan we over tot het stellen van een doel. Daarbij hoort een actieplan op papier, met concrete stappen die moeten leiden naar een oplossing van de problemen of een manier om er beter mee om te gaan. Jij als cliƫnt houdt te allen tijde de regie. Jij bepaalt wat je wilt vertellen, waar we over praten. Niets wordt opgedrongen. Ik heb als counsellor een geheimhoudingsplicht.

Meer bekendheid

In Engeland en Amerika is counselling een veel gebruikte vorm van psychosociale en emotionele hulpverlening. In de toekomst zal counselling in Nederland ongetwijfeld meer bekendheid krijgen. Wil je meer lezen over wat counselling is klik dan hierbrochure counselling ABVC of bekijk het onderstaande filmpje.

ABvC from Jo Tummers on Vimeo.

Vergoeding

Er is voor mijn praktijk geen verwijzing van de huisarts nodig en ik heb geen wachtlijst. Bij een aantal zorgverzekeraars is een beperkte vergoeding mogelijk. Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek?

Bel me dan op  06-28 59 81 14 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

blue flower

 

RustPunt Counselling voor meer rust en emotionele balans

                                                                                                                

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. 

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via info@rustpuntcounselling.nl 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

 RustPunt Counselling is aangesloten bij

logo RBCZ

ABvC beeldmerk1             

 

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op  06 28 59 81 14

                                       Linda 5996LinkedIn

 

Ik ben Linda Martens, jouw stress-specialist