Onderwijs

 

counselling/psychosociale therapie voor docenten en leerkrachten

'Onderwijs is topsport', zei een sector directeur op de school waar ik zelf 24 jaar les heb gegeven. En gelijk heeft hij.

Als docent of leerkracht heb je een verantwoordelijke taak op je bordje liggen. Het werk vraagt veel verschillende skills van je. Het is eigenlijk nooit klaar. Je moet voortdurend kunnen schakelen.  Dat kost energie. Veel energie. En als je dan vanuit jezelf ook nog iemand bent die de dingen heel graag goed wil doen, veel geeft én zich heel verantwoordelijk voelt voor de leerlingen, dan kan die energie op een bepaald moment (ineens) op zijn.

Het is niet voor niets dat het percentage burn outs binnen het onderwijs en in de zorg het hoogste is van alle beroepsgroepen. In deze bedrijfstakken vind je veel 'zorgers'.

In mijn praktijk zie ik regelmatig docenten uit het VO en leerkrachten uit het basisonderwijs die overbelast zijn geraakt. Ze hebben gewoonweg teveel gegeven. Door langdurige stress en piekeren zitten mensen soms helemaal vast in hun hoofd en blijven hun gedachten maar in kringetjes draaien . Dat kan allerlei vervelende klachten veroorzaken. Als het niet meer lukt om daar zelf uit te komen, kijk ik graag met je mee.

Tijdens een traject kijken we samen wat er nodig is om weer op een (mentaal) gezonde manier voor de klas te kunnen staan. We gaan o.a. aan de slag met perfectionisme ombuigen, grenzen leren stellen en jezelf belangrijk genoeg vinden om ook je oplaadmomenten te mogen gaan pakken. Anders dan bij coaching, kijken we bij counselling meer naar de onderliggende oorzaken van je gedrag. Hoe komt het dat je doet wat je doet? Door deze onderliggende oorzaken te onderzoeken, bespreken en om te buigen, kom je gemakkelijker tot nieuw gedrag dat je ook vol kunt houden. Zo houd je energie over en kun je weer met plezier in de klas staan.

Mijn eigen ervaring als docent neem ik natuurlijk mee. Ik ken de ins en outs van het onderwijs, weet waar je het over hebt en waar je tegenaan kunt lopen Deze ervaring in combinatie met mijn ervaring als counsellor/psychosociaal therapeut wordt bijzonder gewaardeerd door docenten en schoolleiders waarmee ik heb samengewerkt.

Voor de sessies is een gedeeltelijke vergoeding vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar mogelijk. Maar ook werkgevers zijn vaak bereid om (een deel) van de kosten te vergoeden. Een ontspannen werknemer is immers een gelukkige en flexibele werknemer.

Lees hier de review van Rianne, REVIEW LEERKRACHT

 

Training en begeleiding voor scholen

Mijn jarenlange ervaring als docent gecombineerd met mijn ervaring als counsellor/psychosociaal therapeut wordt ook gewaardeerd door schoolleiders en schoolbesturen. Ik denk graag mee over manieren om werkdruk en werkstress te verlagen en een positieve mindset bij docenten en leerlingen te creeëren. Of dat nu het aansturen van een werkgroep is, het geven van een training aan een team, of het begeleiden van individuele docenten. Bij RustPunt Counselling vind je altijd een aanpak op maat.

 Deze werkgevers gingen je al voor:

    Logo Dordtse Schoolvereniging LC 300x85        Willibrordusschool    2012 mei 1000 auto q 20120962 docent rotterdam osg Hugo de groot

develstein 

'Linda heeft ons op het Develstein College geadviseerd bij de werkgroep mindset&motivatie. Doel van deze werkgroep is kinderen leren om te gaan met dilemma's en te proberen zelf dilemma's op te lossen als er even geen hulp beschikbaar is. Daarnaast heeft Linda de werkgroep begeleid om te onderzoeken wat de motivatie bij kinderen kan stimuleren.'
Dank voor je hulp en ondersteuning Linda! - M. den Haan, rector en bestuurder Develstein College

 

 

 

onderwijs

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. 

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via info@rustpuntcounselling.nl 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

 RustPunt Counselling is aangesloten bij

logo RBCZ

ABvC beeldmerk1             

 

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op  06 28 59 81 14

                                       Linda 5996LinkedIn

 

Ik ben Linda Martens, jouw stress-specialist