Skip to main content

moeite hebben met grenzen aangeven

Moeite hebben met grenzen aangeven kan je een gevoel van stress geven. Als je vaak “ja”zegt, terwijl je eigenlijk “nee” voelt, ga je over je eigen grens heen. Dat geeft onrust. Je luistert namelijk niet naar je gevoel, maar schuift dat opzij. Je kan bijvoorbeeld denken: “Ach, ik doe het nog wel even”, of “Ik doe het maar, anders vinden ze me niet aardig”. Hierdoor doe je iets, waar je eigenlijk niet achter staat en maak je de ander belangrijker dan jezelf.

Als je het moeilijk vindt om je grens aan te geven, ga je aan je eigen gevoel voorbij. Jouw gevoel is ontzettend belangrijk. Maar soms ben je het een beetje kwijt geraakt om ernaar te luisteren. Weer leren luisteren naar je gevoel is heel belangrijk. Het vertelt je een heleboel en het weet wat goed voor jou is. Nee zeggen kun je leren. In het begin zal het onwennig of misschien zelf egoïstisch voelen, maar hoe vaker je het oefent, hoe meer voldoening het je zal gaan geven. Zo kom je langzaam maar zeker steviger in je schoenen te staan.

Vind je het moeilijk om hier zelf mee aan de slag te gaan? Ik help je graag. We kunnen dan samen gaan kijken naar waar jouw grenzen liggen, hoe het komt dat je het moeilijk vindt om je grenzen aan te geven en leren om je grenzen beter te bewaken. Hierdoor zal je meer innerlijke rust gaan ervaren en vermindert je spanning of stress.

Ben je benieuwd naar mij en mijn werkwijze en wil je weten of counselling voor jou de passende aanpak is? Kom dan gerust langs voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek in mijn praktijk in het centrum van Dordrecht.

Afspraak maken

 

 stop

 

Vrijblijvend kennismakings gesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. 

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

 RustPunt Counselling is aangesloten bij:

 

logo RBCZ

ABvC beeldmerk1             

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op    06 28 59 81 14

  

                                       Linda 5996LinkedIn

 

Ik ben Linda Martens, jouw stress-specialist