Skip to main content

Stress

Wat is stress eigenlijk? Het is een gezonde reactie van je lichaam die nog stamt uit de oertijd, toen we regelmatig moesten vluchten voor een beer of een wolf. Ons lichaam maakte zich klaar om te vechten of te vluchten. Dat doet ons lichaam nog steeds, alleen is er in ons leven geen beer of wolf waar we voor moeten vluchten en is de stressreactie van ons lichaam vaak onnodig. Als je lange tijd onder stress staat, is dat erg slecht voor je lichaam met allerlei gevolgen van dien. Je lichaam bouwt de spanning niet meer af en je raakt overspannen. Wist je dat 75% van de lichamelijke klachten veroorzaakt worden door stress? Dat geeft wel aan hoe ongezond aanhoudende stress is.

Maar waar wordt die stress nu eigenlijk door veroorzaakt? Het kan allerlei oorzaken hebben, maar angst is een grote bron van stress. Angst om niet goed genoeg te zijn, angst om ziek te worden, angst dat je iets niet goed kan enz. Ook rouw en verdriet, je niet gewaardeerd voelen, conflicten, moeite hebben met je grenzen aangeven, enzovoort kunnen stress en spanning veroorzaken.
Helaas is er geen kant en klare oplossing te geven om stress te verminderen. Door met elkaar in gesprek te gaan en jouw gevoelens te onderzoeken, kunnen we kijken waar de oorzaak van jouw stress ligt en hoe we die kunnen aanpakken. Verandering is hierbij een sleutelwoord. De manier waarop je nu denkt en voelt, levert jou stress op. Door dit te veranderen op een manier die bij jou past, kun je in de toekomst meer ontspannen door het leven gaan.

Heb jij last van te veel stress of ben je overspannen of overbelast en wil je meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kijken dan samen hoe jij je stress kunt verminderen.

 

fashion person woman hand

Vrijblijvend kennismakings gesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. 

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

 RustPunt Counselling is aangesloten bij:

 

logo RBCZ

ABvC beeldmerk1             

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op    06 28 59 81 14

  

                                       Linda 5996LinkedIn

 

Ik ben Linda Martens, jouw stress-specialist