Skip to main content

Hypnotherapie

ervaar de kracht van je onderbewuste brein

Wat weerhoudt jou ervan om je ontspannen en vol innerlijke rust te voelen?

Hypnotherapie of werken met het onderbewustzijn is een methode waarmee snel en vaak blijvend resultaat behaald kan worden. Het is erg jammer dat er nog altijd vooroordelen over hypnose of hypnotherapie bestaan. Gelukkig heeft het niets te maken met hypnose die je misschien wel eens op tv hebt gezien, waarbij mensen gekke dingen deden om het publiek te vermaken. Ik kan je verzekeren dat ik zeer serieus met mijn cliënten om ga en altijd om toestemming zal vragen of je naar je onderbewustzijn wilt gaan. Ook leg ik je tijdens een sessie altijd uitgebreid uit wat hypnotherapie is en wat je kan verwachten. Je hebt altijd de controle over wat er gebeurt en kan wanneer jij maar wil altijd weer zelf uit hypnose komen.

Wat hypnotherapie wel is: Veel overtuigingen, angsten, blokkades of gedragingen worden aangestuurd vanuit je onderbewustzijn. Misschien herken je het wel. Je wilt heel graag iets veranderen, maar het lukt je gewoonweg niet. Denk bijvoorbeeld aan stoppen met roken, minder pleasen of beter je grens aangeven. Door in je onderbewustzijn bijvoorbeeld de angst te verwerken, je zelfbeeld te versterken, een onderliggende behoefte te vervullen, zal je merken dat je gedrag en je gevoel heel gemakkelijk en als vanzelf kunnen gaan veranderen. Je onderbewustzijn neemt heel gemakkelijk positieve suggesties op, terwijl je in een heerlijke staat van ontspanning verkeert.

Hoe werkt dat? Als we besproken hebben waar je aan wilt werken, laat ik je eerst kennis maken met het eerste deel van een hypnotherapiesessie. De inductie. Dit is het geleidelijk meer en meer in een diepe ontspanning raken. Cliënten ervaren dit als heel ontspannend, alsof ze een dutje gedaan hebben. Je kunt het vergelijken met dagdromen of een diepe foucs hebben, zoals je misschien weleens hebt ervaren als je in de trein zit en naar buiten kijkt. Je kijkt naar buiten, terwijl je gedachten afdwalen en je even niet bewust bent van wat er om je heen in de trein gebeurt. In deze specifieke staat van ontspanning en hyperfocus staat je onderbewustzijn open om positieve suggesties op te nemen. In de sessie(s) daarna doen we na de inductie ook het therapeutische werk. We sluiten de sessie weer helemaal wakker en bewust af met het benoemen van actiepunten, waarmee je de weken na de sessie gaat oefenen. Zo ben je onbewust en bewust aan het groeien en het oefenen met nieuw gedrag.

Met hypnotherapie pak je het probleem aan waar het ontstaan is.

 Hypnotherapie is geschikt voor o.a.:

 • verwerken van angst, verdriet, boosheid.
 • ervaren van een diepe staat van ontspanning.
 • loslaten van dingen of mensen die je niet meer dienen.
 • verbeteren van je zelfbeeld.
 • bepaald gedrag versterken of juist afzwakken.
 • versterken van het gevoel van zelfliefde door terug te gaan naar de kindertijd en het kind van toen te geven wat het toen niet heeft kunnen ontvangen.
 • accepteren van gevoelens.
 • vergeven van personen, waardoor boosheid/verdriet kan verminderen.
 • de oorsprong van bepaalde klachten ontdekken.
 • stoppen met roken.
 • de oorzaak van eetproblemen wegnemen.
 • creeëren van het gevoel van veiligheid en geborgenheid
 • oplossen van uitstelgedrag.
 • lekkerder slapen.
 • oplossen of verminderen van angsten.
 • oplossen of verminderen van piekeren.
 • verbeteren van (sport)prestaties.

Je kunt losse hypnotherapiesessies volgen, of ze kunnen ingezet worden als onderdeel van je traject.

Lees hier hoe cliënten de hypnotherapiesessies ervaren hebben:

Hypnotherapie is niet geschikt voor mensen met autisme, een zware depressie, of een gevoeligheid voor psychose. 

RustPunt Counselling voor meer rust en emotionele balans

Vrijblijvend kennismakings gesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. 

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

 RustPunt Counselling is aangesloten bij:

 

logo RBCZ

ABvC beeldmerk1             

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op    06 28 59 81 14

  

                                       Linda 5996LinkedIn

 

Ik ben Linda Martens, jouw stress-specialist