Skip to main content

Faalangst

Wat heeft dat woord een zware lading zeg. De angst om te falen. Falen! Betekent dat niet gewoon dat je een fout maakt? En maakt iedereen niet wel eens een fout? Verwacht jij van jezelf dat je geen fouten mag maken of dat het altijd zo goed mogelijk moet gaan? Kan dat eigenlijk wel? Helemaal geen fouten maken? Nee, dat is niet realistisch. En doordat je iets van jezelf vraagt dat niet realistisch is, raak je keer op keer teleurgesteld en wordt de spanning alleen maar groter.

Faalangst kun je in allerlei situaties hebben. Als je een toets of een presentatie moet houden, bij een examen op school of je rij-examen. De spanning loopt dan zo hoog op, dat je niet zo presteert als je zou willen. Hierdoor wordt jouw idee dat het toch niet zou lukken alleen maar bevestigt en kom je in een negatieve spiraal terecht.
Faalangst heeft veel te maken met onzekerheid. Je hebt ergens het idee gekregen dat wat jij doet, niet goed genoeg is. Hierdoor ben je hoge eisen aan jezelf gaan stellen. Maar wat levert het je op? Slapeloze nachten? Black-outs? Hartkloppingen door de spanning?

Je kunt leren om er vanaf te komen. Door te oefenen met ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Door positief te leren denken en te kijken naar wat er wél goed ging. Door jouw kwaliteiten te leren kennen. En door realistische eisen aan jezelf te leren stellen. Ik kan je hiermee helpen.

Heb jij een last van faalangst en wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Afspraak maken

 

712 Potlood slijpen boekje 960 Fotos voor Therapeuten

Vrijblijvend kennismakings gesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. 

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

 RustPunt Counselling is aangesloten bij:

 

logo RBCZ

ABvC beeldmerk1             

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op    06 28 59 81 14

  

                                       Linda 5996LinkedIn

 

Ik ben Linda Martens, jouw stress-specialist