Ervaringen deelnemers trainingen

Herfstweekend Opladen aan zee oktober 2016

"Ik schrijf dit stukje om u een indruk te geven van het herfstweekend aan zee. Het is altijd een verrassing wat voor mensen er mee gaan naar zo’n weekend en hoe het uitpakt. Het mooie van dit weekend was dat iedereen open stond voor de ervaring en voor elkaar. We hebben heerlijk gewandeld, ontspanningsoefeningen gedaan en zijn creatief bezig geweest. Dit alles met tussendoor goede gesprekken. Linda was een goede gastvrouw. Ze gaf ons de ruimte om onszelf te zijn en elkaar te leren kennen. Ze gaf ons opdrachten om onszelf beter te leren kennen en hiermee aan de slag te gaan en dit alles op een ongedwongen manier. Daarnaast zorgde ze voor een heerlijke sfeer waarin je het gevoel kreeg dat je niets moest, uit kon rusten en kon genieten.
Aan het einde van het weekend merkte ik dat ik meer ontspannen in mijn vel zat en dat ik rustiger in mijn hoofd was. Daarnaast heb ik me een paar dingen voorgenomen: Mezelf ruimte geven (om te ontdekken, om te leren, om niet gelijk iets goed te hoeven doen), mezelf rust geven en mezelf lief hebben." -anoniem-

Hieronder vind je een aantal ervaringen van deelnemers aan de training "Hooggevoeligheid, hoe ga je daarmee om?"

"Een echte aanrader voor mensen die twijfelen of het al langer "weten", maar herkenning zoeken en hulp hoe hiermee om te gaan. Mooi werk "Linda, tot een herhaling! Heel leerzaam".

"Linda, ik wil je bedanken voor de workshop, je hartelijkheid en je luisterend oor. Ik weet zeker dat ik hierdoor weer een stapje verder ben gekomen in het accepteren van mezelf, liever zijn voor mezelf. Bedankt voor de tips om de batterij weer op te laden, Mijn moodboard krijgt een mooie plek. Graag tot een volgende keer! Hou me op de hoogte van je trainingen/wandelingen. Warme groet, S

Lees meer

Ervaringen cliënten

Ervaringen van cliënten die een counsellingtraject hebben gevolgd.

 

‘’Ik begon heel veel stress te ervaren rondom school. Hoge eisen stellen aan mezelf en ik had nergens anders meer tijd voor.
Aan het begin van vwo 6 ben ik met mijn moeder opzoek gegaan naar iemand die me hiermee kon helpen en zo ben ik bij Linda uitgekomen! De eerste kennismaking was meteen heel relaxed en open. Ze houdt heel erg rekening met wat je wel en niet wilt en of je je op je gemak voelt. Ik ben ongeveer een halfjaar bij Linda geweest. Ik ervaar nu bijna helemaal geen stress meer en ik heb heel erg geleerd hoe ik met mezelf om moet gaan als ik het wel ervaar of als ik me niet zo lekker voel.
Als eerste zijn we gaan zoeken naar de oorzaak en vanaf daar zijn we daar dieper op in gegaan. Ik vond het soms wel zwaar of vermoeiend maar het is het echt allemaal waard. Het gaat echt veel beter met mij nu. Ik zit nu in mijn examenperiode en heb nog helemaal geen stress ervaren en het lukt me goed om tijd voor mezelf te vinden om te ontspannen en nog leuke dingen te doen met vriendinnen enz.
Ik ben Linda echt heel erg dankbaar voor haar hulp, dus zeker een aanrader!’’

- Anne, 18 jaar 20 mei 2018

" In een periode waarin ik erg weinig energie had , emotioneel en uit balans was, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Via internet ben ik uitgekomen bij Linda en inmiddels heb ik na 8 sessies het “traject” afgerond.

Op dit moment voel ik me sterker, energieker en bewuster. Linda heeft ervoor gezorgd dat ik inzicht in mijzelf heb gekregen, hierdoor kam ik veel bewuster met m’n valkuilen om gaan. Ook heb ik door de gesprekken inzicht gekregen in gebeurtenissen uit het verleden en hoe dit m’n gedachten en gedrag beïnvloed in dagelijkse situaties.

Ik heb letterlijk meer rust gekregen in m’n hoofd en in m’n hart. Ik heb Linda leren kennen als betrokken, doortastend en professioneel. Iemand waarbij je snel op je gemak bent. Bedankt Linda! "

-Fiona, 35 jaar maart 2018

"Linda heeft mij vol geduld en begrip weer helemaal terug op de rails gekregen. Juist de combinatie van verschillende aanpakmethodes maakte de sessies bijzonder effectief en prettig."

- Guido, 35 jaar januari 2018

"Ik heb een half jaar counselling gehad van Linda en ze heeft me op een hele verhelderende, rationele, bewuste manier begeleid om mezelf weer terug te vinden. Ik vond haar stappenplan zeer prettig. Het was van te voren nooit te voorspellen wat er uit de sessie zou komen, maar het resultaat was elke keer een heugelijke verrassing. Door de hulp van Linda durfde ik mijn leven om te gooien omdat ze me liet inzien wie ik ben en wat ik te bieden heb en daar streef ik tot op de dag van vandaag na en doe alles veel meer vanuit mijn ratio, hart en gevoel.

Linda heeft een hart van goud en wil mensen heel graag helpen waar ze maar kan. Die passie is duidelijk zichtbaar!" 

-Anoniem november 2017

"Door een echtscheiding en veel stress door privé problemen en op het werk heb ik hulp gezocht omdat alles mij te veel werd.
Zelf dacht ik altijd dat ik nooit geen hulp nodig had en wuifde het weg met een lach want ik wist het immers altijd beter.
Maar omdat ik op een punt belandde dat mij alles echt te veel werd en er zelf niet meer uit kwam toch maar gekeken naar hulp.
Ben op internet gaan kijken en kwam terecht bij Rustpunt Counselling.
Bij de eerste afspraak had ik al een goed gevoel. De ontvangst was fijn en de gesprekken die daarop volgde ook in de latere afspraken liepen voor mij heel vloeiend en kon mijn ei kwijt.
Er werd geluisterd door Linda en kreeg adviezen en oefeningen om relaxter te worden.
Dat heeft mij erg geholpen en langzaam voelde ik mij steeds sterker worden en wist mijn emoties beter onder controle te krijgen.
Mocht ik weer in een situatie komen dat het mij te veel zou worden zal ik zeker weer contact op nemen met Rustpunt Counselling."

-Anoniem augustus 2017

"Na elkaar jaren niet gezien of gesproken te hebben kwam ik mijn oude klasgenootje Linda Martens tegen.

Vol enthousiasme vertelde ze me over haar werk, over wat mindfullness kan doen voor mensen en hoe dat werkt.
Ik was erg geintresseerd maar op dat moment stond ik nog niet stil bij dat ik er weer eens gebruik van zou kunnen of willen maken.

Tot een ruim jaartje verder waarin in mijn leven heel veel gebeurd was en nog steeds gebeurde. Ik had handvatten nodig en rust...

Linda gebeld voor een intakegesprek. Aftastend, want je kent elkaar al heel lang..verval je niet in gezellig geklets, voorbij gaand aan waar je voor komt...
In het geheel niet. De intake ging zo natuurlijk en zo professioneel en voelde zo fijn.
De schade van bijkletsen haalden we na de intake weer even in..

Ik ben toen bij Linda aan een traject begonnen met een om de twee maanden terugkerende counselling afspraak. Heb meegedaan aan dagen voor jezelf, mindfullnessavonden, weekenden opladen aan zee..wandelingen in stilte en heb de rust in mijzelf gevonden. En soms schiet je terug...Dan bel ik ...of wandel ik mee...

De stem van Linda brengt je tot rust, neemt je mee, geeft je "comfort".. Linda prikt door je heen, laat zich niet in de maling nemen, en ze doet het samen met jou maar geeft jou de touwtjes van je leven in handen.

Ik ben fan, dat blijkt...NU JIJ NOG.." -Anoniem, 47 jaar juni 2017

 "Toen ik de diagnose borstkanker kreeg had ik direct het gevoel dat dit te maken had met de jarenlange strijd die ik met mezelf leverde, niet goed genoeg zijn, niet genoeg presteren en een gevoel altijd wel ergens te kort te schieten, anderen deden altijd alles beter, waren veel liever en mooier.

Omdat dit gevoel zo sterk was heb ik contact met Linda opgenomen voor een intake gesprek.

Het klikte direct, dus zijn we eraan begonnen, ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Nu , een jaar later kijk ik terug op een periode van hard werken met veel tranen, waarin Linda met mij terug ging naar bepaalde herinneringen die heel lang mijn onderbewuste en daarmee dus mijn hele wezen hebben beïnvloed en waarvan ik nu denk" hoe is het mogelijk dat dit zo lang zo'n invloed op mij heeft gehad. "

Linda heeft mij geleerd om nu met een volwassen blik terug te kijken naar bepaalde dingen en daardoor te relativeren.

Door oefeningen heeft zij mij geleerd mezelf te accepteren, anders naar dingen te kijken, mij open te zetten voor die andere kant en dingen anders te benoemen.

En je af te vragen wat er moet of wat je wilt , dit brengt aanmerkelijk minder druk op alles wat je doet, of evt niet doet en maakt je een relaxter mens. ( dit ben ik geworden volgens mijn man en dochter )

Lieve Linda ik wil je graag bedanken voor onze gesprekken, je bent een lieve vrouw die erg met haar cliënten begaan is".

Liefs A, 60 jaar maart 2017

"Door de counselling heb ik beter geleerd hoe ik zelf in elkaar zit en hoe ik wil zijn en wat mijn valkuilen zijn. Ik heb handvaten gekregen om hier zo goed mogeijk mee om te gaan, zodat er meer rust is in mijn hoofd".

Anoniem, 30 jaar maart 2017

"Na een heftige periode lukte het mij niet om op de juiste manier met mijn emoties om te gaan. Dit maakte dat ik erg geforceerd in veel situaties stond. Nu na 4 gesprekken met Linda en een aantal oefeningen die ik heel makkelijk toe kan passen lukt het mij goed om mijn emoties in de juiste banen te leiden. Op momenten dat het moeilijk voor me is, weet ik nu beter hoe te handelen zodat ik het beide partijen niet onnodig  lastiger maak. Ik heb nu weer een stuk rust in me en daar heeft Linda enorm mee geholpen.  Linda bedankt voor je luisterende oor en je tips".

J. v. G, december 2016

"Toen ik de beslissing nam om met het counseling traject te beginnen, stond ik op een punt in mijn leven waarin ik zoekende was naar mijn eigen weg. Ging ik door, zoals ik altijd doorging, of keerde ik naar binnen om te gaan luisteren naar wat mijn gevoel mij wilde vertellen. Ik wist dat dit laatste nodig was, maar ik wist ook dat ik niet nog niet alleen kon of aandurfde. Ik stond al lang stil en ik deed niet langer actief mee aan het leven. Verdriet over het verleden en angst voor de toekomst zetten mij fysiek stil en namen mij mentaal voortdurend mee naar plekken van weg van hier. En ergens was dit ook veilig, want door terug of vooruit te kijken, hoefde ik niet naar binnen te kijken. De keuze maken voor counseling was het begin van samen naar binnen leren kijken met zachtheid en acceptatie. Ik zag het inmiddels vertrouwde verdriet en de angst, maar daaronder verscholen ook kracht, vergeving en liefde – voor anderen en voor mijzelf. Ik leerde door ontspanningsoefeningen weer diep adem te halen en door mijn notitieboek weer te schrijven over mijn gevoel. Zo begon ik langzaam maar zeker weer mee te doen aan het leven, en keek ik zelfs met vertrouwen naar de toekomst. Ik begon weer met dromen, maar zag ook alle zegeningen die me hier en nu al omringden. Ik leerde hoe ik voor mijzelf mag en kan zorgen en herken de situaties waarop ik deze zorg het meest nodig heb, en kan dit nu aan mijzelf geven. Ik ben Rustpunt Counselling enorm dankbaar hiervoor en ik hoop dat Linda haar mooie werk nog lang voort mag zetten".

Roos, 23 jaar april 2016

Heeft het counselling-traject voldaan aan jouw verwachtingen die je had bij aanvang traject? Waarom wel/niet?

Ja het heet helemaal voldaan aan wat het doel was van het aanmelden. Ik wilde minder gaan piekeren en om leren gaan met mijn HSP en alles een beetje in perspectief gaan zien.
Ik had geen overzicht meer, zat weer tegen overspannen zijn aan en basicly; ik zag het eigenlijk niet meer zo zitten. Poten werden aan alle kanten onder we weg gezaagd en was echt wanhopig.

Wat heb je als prettig of minder prettig ervaren binnen het counselling-traject?
Wat ik erg prettig vond, was jouw persoonlijkheid. Wij als HSP’ers hebben dat nodig. De klik was er en je hebt goed in de gaten gehad dat ik mijn eigen pad moest volgen, en door mij te laten praten en alleen maar vragen te stellen, heb je door mij in kaart laten brengen waar het hem in zat.
Ik ben niet zo goed in opdrachten krijgen (dat bewijst het lange wachten op jouw evaluatieformulier wel ) maar door het praten is er wel wat teweeg gebracht bij mezelf.
Met een onafhankelijk iemand praten die me begrijpt, die mijn beweegredenen snapt en me laat voelen dat hoe ik het doe, dat dat de juiste manier is, is voor mij DE oplossing geweest. EINDELIJK!
Na zoveel gesprekken met psychologen, die mij niet de juiste handvatten konden geven is het jou wel gelukt!

Is je hulpvraag beantwoord?

Jazeker, voor de volle 100%.

Met welk cijfer zou je de counsellor beoordelen?
10!! Een dikke vette :-)

Is er nog iets anders wat je kwijt wilt?
Nee, buiten dan ik blij ben dat ik je gevonden heb, dat de klik er was en door jouw manier van doen, ik nu, een jaar later ben wie ik geworden ben. En jij legt de eer bij mezelf, maar je mag gerust een gedeelte van de eer op jezelf nemen :-)

Bianca 48 jaar, januari 2016

"Bij RustPunt Counselling kom je letterlijk en figuurlijk, mentaal en fysiek, tot rust. Emotionele balans vind je hier."

Carlijn 29 jaar, november 2015

"De afgelopen jaren heb ik op verschillende vlakken heel wat tegenslagen te verduren gehad hierdoor en door de fase in mijn leven, merkte ik dat mijn grens echt was bereikt. Ik was zeer emotioneel en moe en had totaal geen plannen meer voor de toekomst. Ik had al vaker aan workshops van Linda deelgenomen en merkte toen al dat ik daar heel veel aan had. Dit heeft mij doen besluiten een sessie van 6 gesprekken met haar te hebben. Tijdens deze gesprekken heb ik mijn innerlijke kracht en rust weer gevonden. Door kleine oefeningen leerde ik relativeren en met stress omgaan. Nu denk ik meer in mogelijkheden dan in problemen. Door meer in het "nu" te leven en positieve gedachten te hebben ben ik weer de vrouw die ik wil zijn. Het prettige is dat je omgeving je daardoor automatisch anders gaat benaderen. Ik kan wel zeggen dat door de hulp van Linda de zon weer in mijn leven is gaan schijnen.

Linda ik geloof dat het zo redelijk is gelukt om te verwoorden wat de gesprekken mij gebracht hebben. Ik ben je hier nog dagelijks dankbaar voor."

E.H. oktober 2015

"Begin dit jaar ben ik bij Linda terecht gekomen omdat ik behoefte had aan meer rust in mijn leven. In de waan van de dag en de drukte die een gezin met zich meebrengt lukte het me niet om tijd voor mezelf te creëren en rustmomenten in de bouwen. Daardoor raakte ik gestrest en ging het niet goed met me. Linda liet me door middel van oefeningen zien hoe ik me moest ontspannen en hoe ik rustmomenten in mijn dagelijkse leven kon inpassen. Na elk gesprek ging ik met nieuwe inspiratie de deur uit. Ik heb geleerd mijn grenzen aan te geven naar anderen toe en vooral ook hoe ik beter voor mezelf kan zorgen".

C.R. juli 2015

" Onlangs het laatste gesprek gehad met L. Martens aan de praktijk.
Na een moeizame periode kwam ik dingen tegen waardoor het nodig was om het een en ander aan te kaarten wat er veranderd zou kunnen worden i.v.m. m’n overgevoeligheid en zeer gespannen zijn.
Na een pittige schriftelijke intake en een mondelinge evaluatie zijn we aan de slag gegaan.
Dat was zeer confronterend.
Ik heb veel tips gehad, oefeningen gedaan en huiswerk meegekregen.Het was heel leerzaam en intens, doch in een rustige en begripvolle atmosfeer.
Ik ben dankbaar voor de hulp en nu weer in balans dankzij deze fijne uren counselling!"

C.G. 57 jaar, januari 2015

Beste Linda,

Het heeft even geduurd voordat ik mijn ervaringen op papier zet, maar hier komt deze dan. Op de Gezondheidsbeurs oktober 2013, hebben we elkaar voor het eerst met elkaar gesproken. Je vertelde wat je allemaal deed en dat vond ik erg interessant. Op dat moment had ik in dat jaar net mijn studie afgerond tot VoetreflexPlus therapeut. Wat me behoorlijk veel stress had veroorzaakt.

Heb in november meteen een kennismakingsgesprek bij je aangevraagd, om te kijken of deze vorm van therapie wat voor mij zou zijn. De klik was er en ik wilde graag van mijn stress en drukke gevoel in mijn hoofd en lijf af.

Er zijn in die gesprekken en doe lijstje aardig wat punten naar voren gekomen, die je in eerste instantie dacht dat je dat al achter je gelaten had. Maar nu nog steeds invloed op mijn hele bestaan hebben, hoe ik denk en doe. In de overlevingsstand, verstand op 0 en gewoon doorgaan. Dus zwaar over je eigen grenzen heengaan. Niet alleen ikzelf, maar eigenlijk iedereen, mijn kinderen, mijn familie en mijn klanten. Het heeft mijn ogen goed geopend. Dank daarvoor.

Oefeningen mee gekregen, om mijn eigen grenzen te leren aangeven.
Tot hier en niet verder. Kost tijd en durf, maar wat voelt het goed, dat je het eindelijk durfde en dat je niet aangevallen werd. Ze accepteren het. Het blijft goed luisteren naar je gevoel, wat voelt nog goed en wat niet. Dat zal voor iedereen anders zijn.

Linda bedankt!

Gonnie Schoonderwoerd, 51 jaar. augustus 2014

Lees meer

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. Voel je je beter in de natuur en praat je makkelijker als je wandelt? Ik bied je ook de mogelijkheid voor een sessie in de natuur.

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via info@rustpuntcounselling.nl 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

             

 

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op  06 28 59 81 14

                       Profielfoto