Reviews cliënten

 

Revieuws van cliënten die een counsellingtraject hebben gevolgd.

 

"Toen ik een jaar geleden bij Linda kwam was ik mijzelf kwijt
Door de fijne manier van werken, de tips en oefeningen die ik van Linda heb gekregen, heb ik mezelf teruggevonden en heb ik geleerd hoe ik kan omgaan met HSP. Door de rust en de steun die ik heb gekregen van Linda, durf ik nu weer hardop te zeggen dat het goed gaat met mij. Ook de mindfulness avondwandelingen zijn een echte aanrader!
Linda, nogmaals dank voor je steun en je tips! Ik gebruik ze nog regelmatig."

-Nathalie, mei 2020

 

"Linda is een fantastisch persoon, waar ik veel van heb geleerd. Ik vond het altijd prettig om bij haar in de praktijk te zijn. Zij straalt helemaal rust uit en geeft je gelijk een goed, veilig gevoel. Ben zo blij en dankbaar dat ik bij haar terechtkwam. Ik heb eindelijk mezelf gevonden! Heb meer ruimte en rust gekregen van de mensen rond om me heen, maar ook van mezelf. Linda heel erg bedankt!"

-Hatice, januari 2020

 "In een periode van structurele stress heeft Linda mij de nodige handvatten gegeven om de zaken te kunnen relatieveren. Ze geeft je een erg prettig en welkom gevoel. Ik heb bij Linda altijd het gevoel gehad dat ze zorgvuldig naar mij luisterde en ik voelde mij ook daarom oprecht gehoord. Dit zorgt ervoor dat ik mij altijd vrij heb gevoeld om aan te geven wat ik voel en de situaties te benoemen waar ik niet mee om kon gaan. Linda heeft mij meerdere tips gegeven en oefeningen geleerd die voor mij inmiddels onmisbaar zijn. Extra hulp van een professional zoals Linda was exact wat ik nodig had dit jaar. Haar houding en positieve kijk op dingen geeft extra motivatie om op een “andere” manier om te gaan met bepaalde, voor mij toen nog onbekende situaties. Linda, bedankt ik hoop oprecht dat je nog vele anderen zal helpen! :)"

-Klaudia, 29 jaar, november 2019 

"Dankjewel voor je warme en hartelijke inzet voor mij. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe waardevol het voor me is geweest dat jij op mijn pad kwam.en mijn leven vele malen mooier en licher maakte. Je hebt me zoveel inzichten gegeven, dat ik letterlijk meer ademruimte krijg. Je hebt me geleerd dat ik bijzonder ben en mijn ruimte in mag nemen en voor mezelf mag gaan zorgen. Verder zat er veel pijn, angst, verdriet en oud zeer bij mij. Dat heb je stukje bij beetje aangepakt. Het verwerken was vaak pittig en emotioneel, maar doordat jij me handvatten gaf en ik me veilig voelde bij je, durfde ik dwars door het verdriet en de angst heen te gaan. Daardoor kan ik nu als een veel gelukkiger, stabieler en blijer mens door het leven gaan. Als het kon richtte ik een standbeeld voor je op. Het is jammer dat bijv. voetballers en politici volop in de schijnwerpers staan, maar dat de echte belangrijke mensen zoals jij, niet het podium krijgen dat ze verdienen. Bij deze geef ik je dat welverdiende podium dan maar in mijn eentje! Mocht ik in de toekomst nog eens tegen iets aanlopen waarbij ik wat ondersteuning kan gebruiken, dan klop ik weer bij je aan. 

-Nina, oktober 2019

 "Toen ik bij Linda kwam stond ik erg ver van mijzelf en mijn gevoel af. Ik ervaarde veel zaken in het dagelijks leven als zwaar en vermoeiend, ik was dan ook altijd erg moe en had veel last van twijfel, angst en huilbuien. In het traject bij RustpuntCounselling ben ik dichter bij mezelf en mijn gevoel gekomen, ik heb mijzelf als het ware beter leren kennen. Daarnaast is mijn basisvertrouwen en zelfvertrouwen heel sterk toegenomen (en daarmee angst afgenomen). Ik voel nu heel goed aan wat mijn grenzen zijn, wat bij mij past, waar ik energie van krijg en wat mij juist energie kost. Doordat ik dit nu weet, kan ik daar naar handelen en ben ik veel minder moe dan aan het begin van het traject. Natuurlijk gaat het nog weleens minder goed, maar ik heb ook door Linda geleerd dat te accepteren. Ik heb onlangs voor het eerst in 10 jaar oprecht kunnen zeggen dat het goed met mij gaat en dat heb ik voor een heel groot deel aan Linda te danken."

-anoniem, augustus 2019

 "Toen ik in 2017 voor het eerst bij Linda binnenkwam, gaf zij mij meteen het gevoel dat ik mijzelf kon zijn en mij nergens voor hoefde te schamen. En dat gevoel heb ik niet snel bij een “vreemde”. Naarmate de tijd vorderde, werden de sessies intensiever. Maar ik was geen enkel moment geneigd om mijn masker op te zetten of bepaalde gevoelens niet uit te spreken. Nu, 2 jaar verder, heb ik nog altijd veel aan de tips en oefeningen van Linda. Ik besef daardoor ook hoeveel stappen ik de afgelopen tijd, zowel op werk- als privégebied, heb kunnen zetten met behulp van de counselling. Ik wil Linda hiervoor hartelijk bedanken!"

-Rowan, mei 2019

"Linda wist me elke keer weer te verrassen met haar oefeningen, die me daadwerkelijk lieten voélen wat er aan de hand was. Niet alleen heb ik meer zelfinzicht gekregen, vooral ook heeft Linda mij bruikbare handvatten aangereikt om adequater met emoties om te gaan en bewuster keuzes te maken."

-anoniem, mei 2019

"Een jaar lang werkte ik met Linda aan mijn zoektocht om een -inmiddels- voor mij onontwarbare bol draden uit de war te halen.
Gaandeweg ontstond een hernieuwd inzicht. Te danken aan de gevarieerde werkvormen die Linda met mij gebruikte, waardoor ik bepaalde gedachtes en gevoelens, zelfs angsten een plek kon geven.
We werkten met ontspanningsoefeningen, taal, beelden en tekeningen/schilderingen. Daardoor ontstond geleidelijk rust.
Linda’s vertrouwen was oneindig, het gaf mij opnieuw vertrouwen in mijzelf.
Linda heel veel dank voor het rijke traject dat ik dankzij jou en jouw professionaliteit met je doormaakte."

-Hildegard, mei 2019

 "Ik heb veel aan mijn afspraken met Linda gehad. Ik kwam bij haar terecht toen ik opgebrand thuiszat en even niet meer wist hoe het verder moest. Samen ontwarden we de kluwen waar ik mezelf in had vastgedraaid. We praatten veel maar ze liet me vooral veel doen: tekenen, schrijven, oefeningen. Hierdoor kwam ik steeds meer terug bij mezelf en kon ik opgelucht weer verder. Bedankt Linda! "

-Nicole, 38 jaar, februari 2019

"Linda is een ontzettend fijne counsellor die je een welkom gevoel geeft en ze toont begrip. Ze geeft je het gevoel dat je er echt toe doet. Linda heeft mij ontzettend goed geholpen door mijn hectische jaar heen. Ze geeft fijne opdrachten en tips mee voor thuis waar je echt veel aan hebt. Tijdens de sessies krijg je oefeningen die je totaal tot rust laten komen. Wat ik ontzettend tof vind is dat je altijd serieus genomen word en begrepen. Ze denkt heel goed met je mee en ze is ontzettend positief! Ik voel me altijd helemaal opgeladen als ik bij Linda vandaan kom. Ook laat ze je goed tot inzichten komen in de situatie en is ze geduldig. kortom Linda is een echte topper. ze houd van haar vak en dat zie je absoluut!"

-Roos, 20 jaar, januari 2019

"Ik ben erg geholpen door Linda. Samen zijn we gaan kijken hoe ik het beste met mijn HSP kon omgaan en dat ik er zelf zo min mogelijk last van heb. In 2,5 maand tijd heb ik grote sprongen gemaakt en het voelde aan het einde alsof ik mezelf opnieuw had leren kennen. Nu, 1 maand later, merk ik dat ik nog steeds behaalde tips gebruik die ik bij Linda heb geleerd. Ontzettend bedankt!" 

-I. 21 jaar november 2018

 "Na een lange periode te hebben gefunctioneerd onder stress, door verschillende oorzaken, was ik in februari dit jaar met psychische en lichamelijke klachten thuis komen te zitten van het werk. Na een mindfulnesstraining en zoektocht op het internet om te werken aan mezelf kwam ik bij Linda terecht. Haar reactie op mijn aanmeldingsmail gaf al direct vertrouwen, wat ik heel belangrijk vind. Vanaf de eerste afspraak stelt Linda je op je gemak en kun je in alle rust en eigen tempo werken aan je herstel. Linda luistert oprecht en voelt heel goed aan wat jij op dat moment nodig hebt. Samen kwamen we stap voor stap richting het juiste pad wat ik weer moest hervinden en gaan bewandelen. Linda laat je hierbij in je waarde zonder oordeel wat maakt dat je je veilig en vertrouwd voelt. Daarbij beschikt Linda over een hoop mensenkennis en werkt daarbij vanuit gevoel. Ik ben dankbaar dat ik bij Linda terecht gekomen ben en dat ze een grote bijdrage heeft geleverd aan het feit dat ik nu alweer heel goed op de juiste weg ben, en dat is in alle rust positief vooruit, wetende dat het goed is zoals ik ben! Linda nogmaals bedankt!"

-M. 43 jaar november 2018

 "Hoi Linda,

Dank je wel!! Ik vond het mooi om bij jou het juiste pad te vinden welke ik moest gaan bewandelen om mijn levensvreugde weer terug te vinden. Jij hebt me laten inzien dat ik het waard ben om te zijn wie ik ben en daar ben ik dankbaar voor en dat kon in alle veiligheid en vertrouwen ook bij jou. Het moest zo zijn dat ik bij jou terecht kwam!! Ik wens jou heel veel cliënten toe die, net zoals ik, in alle rust, veiligheid en vertrouwen bij jou tot bloei mogen komen. Als de zondagochtendwandelingen weer beginnen en ik hoef niet te werken, dan sluit ik me graag aan. Vind het dan ook wel weer leuk dat ik je blijf zien en spreken."
 
Warme groet,
 
-M. 43 jaar september 2018

 ‘’Ik begon heel veel stress te ervaren rondom school. Hoge eisen stellen aan mezelf en ik had nergens anders meer tijd voor.

Aan het begin van vwo 6 ben ik met mijn moeder opzoek gegaan naar iemand die me hiermee kon helpen en zo ben ik bij Linda uitgekomen! De eerste kennismaking was meteen heel relaxed en open. Ze houdt heel erg rekening met wat je wel en niet wilt en of je je op je gemak voelt. Ik ben ongeveer een halfjaar bij Linda geweest. Ik ervaar nu bijna helemaal geen stress meer en ik heb heel erg geleerd hoe ik met mezelf om moet gaan als ik het wel ervaar of als ik me niet zo lekker voel.
Als eerste zijn we gaan zoeken naar de oorzaak en vanaf daar zijn we daar dieper op in gegaan. Ik vond het soms wel zwaar of vermoeiend maar het is het echt allemaal waard. Het gaat echt veel beter met mij nu. Ik zit nu in mijn examenperiode en heb nog helemaal geen stress ervaren en het lukt me goed om tijd voor mezelf te vinden om te ontspannen en nog leuke dingen te doen met vriendinnen enz.
Ik ben Linda echt heel erg dankbaar voor haar hulp, dus zeker een aanrader!’’

- Anne, 18 jaar 20 mei 2018

" In een periode waarin ik erg weinig energie had , emotioneel en uit balans was, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Via internet ben ik uitgekomen bij Linda en inmiddels heb ik na 8 sessies het “traject” afgerond.

Op dit moment voel ik me sterker, energieker en bewuster. Linda heeft ervoor gezorgd dat ik inzicht in mijzelf heb gekregen, hierdoor kam ik veel bewuster met m’n valkuilen om gaan. Ook heb ik door de gesprekken inzicht gekregen in gebeurtenissen uit het verleden en hoe dit m’n gedachten en gedrag beïnvloed in dagelijkse situaties.

Ik heb letterlijk meer rust gekregen in m’n hoofd en in m’n hart. Ik heb Linda leren kennen als betrokken, doortastend en professioneel. Iemand waarbij je snel op je gemak bent. Bedankt Linda! "

-Fiona, 35 jaar maart 2018

"Linda heeft mij vol geduld en begrip weer helemaal terug op de rails gekregen. Juist de combinatie van verschillende aanpakmethodes maakte de sessies bijzonder effectief en prettig."

- Guido, 35 jaar januari 2018

"Ik heb een half jaar counselling gehad van Linda en ze heeft me op een hele verhelderende, rationele, bewuste manier begeleid om mezelf weer terug te vinden. Ik vond haar stappenplan zeer prettig. Het was van te voren nooit te voorspellen wat er uit de sessie zou komen, maar het resultaat was elke keer een heugelijke verrassing. Door de hulp van Linda durfde ik mijn leven om te gooien omdat ze me liet inzien wie ik ben en wat ik te bieden heb en daar streef ik tot op de dag van vandaag na en doe alles veel meer vanuit mijn ratio, hart en gevoel.

Linda heeft een hart van goud en wil mensen heel graag helpen waar ze maar kan. Die passie is duidelijk zichtbaar!" 

-Anoniem november 2017

"Door een echtscheiding en veel stress door privé problemen en op het werk heb ik hulp gezocht omdat alles mij te veel werd.
Zelf dacht ik altijd dat ik nooit geen hulp nodig had en wuifde het weg met een lach want ik wist het immers altijd beter.
Maar omdat ik op een punt belandde dat mij alles echt te veel werd en er zelf niet meer uit kwam toch maar gekeken naar hulp.
Ben op internet gaan kijken en kwam terecht bij Rustpunt Counselling.
Bij de eerste afspraak had ik al een goed gevoel. De ontvangst was fijn en de gesprekken die daarop volgde ook in de latere afspraken liepen voor mij heel vloeiend en kon mijn ei kwijt.
Er werd geluisterd door Linda en kreeg adviezen en oefeningen om relaxter te worden.
Dat heeft mij erg geholpen en langzaam voelde ik mij steeds sterker worden en wist mijn emoties beter onder controle te krijgen.
Mocht ik weer in een situatie komen dat het mij te veel zou worden zal ik zeker weer contact op nemen met Rustpunt Counselling."

-Anoniem augustus 2017

"Na elkaar jaren niet gezien of gesproken te hebben kwam ik mijn oude klasgenootje Linda Martens tegen.

Vol enthousiasme vertelde ze me over haar werk, over wat mindfullness kan doen voor mensen en hoe dat werkt.
Ik was erg geintresseerd maar op dat moment stond ik nog niet stil bij dat ik er weer eens gebruik van zou kunnen of willen maken.

Tot een ruim jaartje verder waarin in mijn leven heel veel gebeurd was en nog steeds gebeurde. Ik had handvatten nodig en rust...

Linda gebeld voor een intakegesprek. Aftastend, want je kent elkaar al heel lang..verval je niet in gezellig geklets, voorbij gaand aan waar je voor komt...
In het geheel niet. De intake ging zo natuurlijk en zo professioneel en voelde zo fijn.
De schade van bijkletsen haalden we na de intake weer even in..

Ik ben toen bij Linda aan een traject begonnen met een om de twee maanden terugkerende counselling afspraak. Heb meegedaan aan dagen voor jezelf, mindfullnessavonden, weekenden opladen aan zee..wandelingen in stilte en heb de rust in mijzelf gevonden. En soms schiet je terug...Dan bel ik ...of wandel ik mee...

De stem van Linda brengt je tot rust, neemt je mee, geeft je "comfort".. Linda prikt door je heen, laat zich niet in de maling nemen, en ze doet het samen met jou maar geeft jou de touwtjes van je leven in handen.

Ik ben fan, dat blijkt...NU JIJ NOG.."

-Anoniem, 47 jaar juni 2017

 "Toen ik de diagnose borstkanker kreeg had ik direct het gevoel dat dit te maken had met de jarenlange strijd die ik met mezelf leverde, niet goed genoeg zijn, niet genoeg presteren en een gevoel altijd wel ergens te kort te schieten, anderen deden altijd alles beter, waren veel liever en mooier.

Omdat dit gevoel zo sterk was heb ik contact met Linda opgenomen voor een intake gesprek.

Het klikte direct, dus zijn we eraan begonnen, ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Nu , een jaar later kijk ik terug op een periode van hard werken met veel tranen, waarin Linda met mij terug ging naar bepaalde herinneringen die heel lang mijn onderbewuste en daarmee dus mijn hele wezen hebben beïnvloed en waarvan ik nu denk" hoe is het mogelijk dat dit zo lang zo'n invloed op mij heeft gehad. "

Linda heeft mij geleerd om nu met een volwassen blik terug te kijken naar bepaalde dingen en daardoor te relativeren.

Door oefeningen heeft zij mij geleerd mezelf te accepteren, anders naar dingen te kijken, mij open te zetten voor die andere kant en dingen anders te benoemen.

En je af te vragen wat er moet of wat je wilt , dit brengt aanmerkelijk minder druk op alles wat je doet, of evt niet doet en maakt je een relaxter mens. ( dit ben ik geworden volgens mijn man en dochter )

Lieve Linda ik wil je graag bedanken voor onze gesprekken, je bent een lieve vrouw die erg met haar cliënten begaan is".

Liefs A, 60 jaar maart 2017

"Door de counselling heb ik beter geleerd hoe ik zelf in elkaar zit en hoe ik wil zijn en wat mijn valkuilen zijn. Ik heb handvaten gekregen om hier zo goed mogeijk mee om te gaan, zodat er meer rust is in mijn hoofd".

Anoniem, 30 jaar maart 2017

"Na een heftige periode lukte het mij niet om op de juiste manier met mijn emoties om te gaan. Dit maakte dat ik erg geforceerd in veel situaties stond. Nu na 4 gesprekken met Linda en een aantal oefeningen die ik heel makkelijk toe kan passen lukt het mij goed om mijn emoties in de juiste banen te leiden. Op momenten dat het moeilijk voor me is, weet ik nu beter hoe te handelen zodat ik het beide partijen niet onnodig  lastiger maak. Ik heb nu weer een stuk rust in me en daar heeft Linda enorm mee geholpen.  Linda bedankt voor je luisterende oor en je tips".

J. v. G, december 2016

"Toen ik de beslissing nam om met het counseling traject te beginnen, stond ik op een punt in mijn leven waarin ik zoekende was naar mijn eigen weg. Ging ik door, zoals ik altijd doorging, of keerde ik naar binnen om te gaan luisteren naar wat mijn gevoel mij wilde vertellen. Ik wist dat dit laatste nodig was, maar ik wist ook dat ik niet nog niet alleen kon of aandurfde. Ik stond al lang stil en ik deed niet langer actief mee aan het leven. Verdriet over het verleden en angst voor de toekomst zetten mij fysiek stil en namen mij mentaal voortdurend mee naar plekken van weg van hier. En ergens was dit ook veilig, want door terug of vooruit te kijken, hoefde ik niet naar binnen te kijken. De keuze maken voor counseling was het begin van samen naar binnen leren kijken met zachtheid en acceptatie. Ik zag het inmiddels vertrouwde verdriet en de angst, maar daaronder verscholen ook kracht, vergeving en liefde – voor anderen en voor mijzelf. Ik leerde door ontspanningsoefeningen weer diep adem te halen en door mijn notitieboek weer te schrijven over mijn gevoel. Zo begon ik langzaam maar zeker weer mee te doen aan het leven, en keek ik zelfs met vertrouwen naar de toekomst. Ik begon weer met dromen, maar zag ook alle zegeningen die me hier en nu al omringden. Ik leerde hoe ik voor mijzelf mag en kan zorgen en herken de situaties waarop ik deze zorg het meest nodig heb, en kan dit nu aan mijzelf geven. Ik ben Rustpunt Counselling enorm dankbaar hiervoor en ik hoop dat Linda haar mooie werk nog lang voort mag zetten".

Roos, 23 jaar april 2016

Heeft het counselling-traject voldaan aan jouw verwachtingen die je had bij aanvang traject? Waarom wel/niet?

Ja het heet helemaal voldaan aan wat het doel was van het aanmelden. Ik wilde minder gaan piekeren en om leren gaan met mijn HSP en alles een beetje in perspectief gaan zien.
Ik had geen overzicht meer, zat weer tegen overspannen zijn aan en basicly; ik zag het eigenlijk niet meer zo zitten. Poten werden aan alle kanten onder we weg gezaagd en was echt wanhopig.

Wat heb je als prettig of minder prettig ervaren binnen het counselling-traject?
Wat ik erg prettig vond, was jouw persoonlijkheid. Wij als HSP’ers hebben dat nodig. De klik was er en je hebt goed in de gaten gehad dat ik mijn eigen pad moest volgen, en door mij te laten praten en alleen maar vragen te stellen, heb je door mij in kaart laten brengen waar het hem in zat.
Ik ben niet zo goed in opdrachten krijgen (dat bewijst het lange wachten op jouw evaluatieformulier wel ) maar door het praten is er wel wat teweeg gebracht bij mezelf.
Met een onafhankelijk iemand praten die me begrijpt, die mijn beweegredenen snapt en me laat voelen dat hoe ik het doe, dat dat de juiste manier is, is voor mij DE oplossing geweest. EINDELIJK!
Na zoveel gesprekken met psychologen, die mij niet de juiste handvatten konden geven is het jou wel gelukt!

Is je hulpvraag beantwoord?

Jazeker, voor de volle 100%.

Met welk cijfer zou je de counsellor beoordelen?
10!! Een dikke vette :-)

Is er nog iets anders wat je kwijt wilt?
Nee, buiten dan ik blij ben dat ik je gevonden heb, dat de klik er was en door jouw manier van doen, ik nu, een jaar later ben wie ik geworden ben. En jij legt de eer bij mezelf, maar je mag gerust een gedeelte van de eer op jezelf nemen :-)

Bianca 48 jaar, januari 2016

"Bij RustPunt Counselling kom je letterlijk en figuurlijk, mentaal en fysiek, tot rust. Emotionele balans vind je hier."

Carlijn 29 jaar, november 2015

"De afgelopen jaren heb ik op verschillende vlakken heel wat tegenslagen te verduren gehad hierdoor en door de fase in mijn leven, merkte ik dat mijn grens echt was bereikt. Ik was zeer emotioneel en moe en had totaal geen plannen meer voor de toekomst. Ik had al vaker aan workshops van Linda deelgenomen en merkte toen al dat ik daar heel veel aan had. Dit heeft mij doen besluiten een sessie van 6 gesprekken met haar te hebben. Tijdens deze gesprekken heb ik mijn innerlijke kracht en rust weer gevonden. Door kleine oefeningen leerde ik relativeren en met stress omgaan. Nu denk ik meer in mogelijkheden dan in problemen. Door meer in het "nu" te leven en positieve gedachten te hebben ben ik weer de vrouw die ik wil zijn. Het prettige is dat je omgeving je daardoor automatisch anders gaat benaderen. Ik kan wel zeggen dat door de hulp van Linda de zon weer in mijn leven is gaan schijnen.

Linda ik geloof dat het zo redelijk is gelukt om te verwoorden wat de gesprekken mij gebracht hebben. Ik ben je hier nog dagelijks dankbaar voor."

E.H. oktober 2015

"Begin dit jaar ben ik bij Linda terecht gekomen omdat ik behoefte had aan meer rust in mijn leven. In de waan van de dag en de drukte die een gezin met zich meebrengt lukte het me niet om tijd voor mezelf te creëren en rustmomenten in de bouwen. Daardoor raakte ik gestrest en ging het niet goed met me. Linda liet me door middel van oefeningen zien hoe ik me moest ontspannen en hoe ik rustmomenten in mijn dagelijkse leven kon inpassen. Na elk gesprek ging ik met nieuwe inspiratie de deur uit. Ik heb geleerd mijn grenzen aan te geven naar anderen toe en vooral ook hoe ik beter voor mezelf kan zorgen".

C.R. juli 2015

" Onlangs het laatste gesprek gehad met L. Martens aan de praktijk.
Na een moeizame periode kwam ik dingen tegen waardoor het nodig was om het een en ander aan te kaarten wat er veranderd zou kunnen worden i.v.m. m’n overgevoeligheid en zeer gespannen zijn.
Na een pittige schriftelijke intake en een mondelinge evaluatie zijn we aan de slag gegaan.
Dat was zeer confronterend.
Ik heb veel tips gehad, oefeningen gedaan en huiswerk meegekregen.Het was heel leerzaam en intens, doch in een rustige en begripvolle atmosfeer.
Ik ben dankbaar voor de hulp en nu weer in balans dankzij deze fijne uren counselling!"

C.G. 57 jaar, januari 2015

Beste Linda,

Het heeft even geduurd voordat ik mijn ervaringen op papier zet, maar hier komt deze dan. Op de Gezondheidsbeurs oktober 2013, hebben we elkaar voor het eerst met elkaar gesproken. Je vertelde wat je allemaal deed en dat vond ik erg interessant. Op dat moment had ik in dat jaar net mijn studie afgerond tot VoetreflexPlus therapeut. Wat me behoorlijk veel stress had veroorzaakt.

Heb in november meteen een kennismakingsgesprek bij je aangevraagd, om te kijken of deze vorm van therapie wat voor mij zou zijn. De klik was er en ik wilde graag van mijn stress en drukke gevoel in mijn hoofd en lijf af.

Er zijn in die gesprekken en doe lijstje aardig wat punten naar voren gekomen, die je in eerste instantie dacht dat je dat al achter je gelaten had. Maar nu nog steeds invloed op mijn hele bestaan hebben, hoe ik denk en doe. In de overlevingsstand, verstand op 0 en gewoon doorgaan. Dus zwaar over je eigen grenzen heengaan. Niet alleen ikzelf, maar eigenlijk iedereen, mijn kinderen, mijn familie en mijn klanten. Het heeft mijn ogen goed geopend. Dank daarvoor.

Oefeningen mee gekregen, om mijn eigen grenzen te leren aangeven.
Tot hier en niet verder. Kost tijd en durf, maar wat voelt het goed, dat je het eindelijk durfde en dat je niet aangevallen werd. Ze accepteren het. Het blijft goed luisteren naar je gevoel, wat voelt nog goed en wat niet. Dat zal voor iedereen anders zijn.

Linda bedankt!

Gonnie Schoonderwoerd, 51 jaar. augustus 2014

Onze dochter van 11 heeft de training "Mijn nieuwe ik" gedaan bij Linda Martens.

Ze past de technieken van aanspannen en ontspannen regelmatig toe. Soms helpen ze goed en soms werken ze minder. Het feit dat ze nu manieren heeft geleerd om bewuster met spanningen om te gaan maken dat ze in onze beleving makkelijker met spanningen omgaat.

De feel good poster hangt op de deur en houdt haar scherp in het zoeken naar goed voelende gedachten.

De fotoshoot als afsluiter is helemaal super leuk en een blijvende herinnering aan deze leerzame training.

K. de J, april 2015

Linda Martens is een hartelijke en vriendelijke coach, die de training aanpast aan de behoefte van het kind. Ik wens elk kind zo’n ervaring! -april 2014-

Net terug van de trainingsdag "lente in je hoofd" voorkom een burn-out. Het was TOP! Goede afwisseling in het programma, perfecte locatie, zalige lunch en een geweldige wandeling gemaakt. Lia en Linda heel hartelijk bedankt voor deze mooie ervaring

E.H. maart 2014

Hoi Linda

Ik wil je bedanken voor de zeer prettige gesprekken en jouw goede adviezen en begeleiding!

Je hebt mij:

-laten inzien dat ik mag zijn wie ik (en hoe ik) ben!...

-geleerd positief te denken

Door jou zorg ik nu bewust dat er een Rustpunt zit in iedere dag!

Mocht het nodig zijn dan weet ik je te vinden... Veel suc6 met je mooie praktijk!

Liefs, Y 50 jaar september 2013

 

"Ik vond de gesprekken met Linda heel fijn en prettig. Daardoor vond ik het niet erg om naar faalangsttraining te gaan, dat was anders bij de training die ik eerder via school heb gevolgd. Bij mijn eerste toetsweek is het ook echt beter gegaan. Het was niet helemaal weg maar dat kan ook niet. Ik heb tips gekregen om met mijn stress om te gaan. En deze helpen echt! Ik hoop dat het blijkt uit mijn cijfers. Als ik in de toekomst nog meer wil praten over mijn faalangst ga ik graag naar Linda terug."

Ellen, moeder van Veerle :" Ik als ouder merkte na de eerste training van Veerle al direct verschil. Ze was tijdens de voorbereidingen van toetsen veel rustiger en kon heel goed aangeven wat haar stress gaf. ( zoals bijv. goedbedoelde vragen van onze kant). Het lijkt of ze aanvaard heeft dat zij faalangst heeft en weet dat ze daar op een bepaalde manier mee moet omgaan. Na deze 4 trainingen hebben wij thuis vlak voor de toetsen een heel ander kind zonder paniekaanvallen."

Veerle 16 jaar, november 2014

"Na een redelijk druk jaar te hebben gehad begon ik me minder prettig te voelen. Er rinkelde nog geen alarmbellen omdat ik het mijns inziens niet drukker had gehad dan vrienden en familie om me heen. Ik dacht dat het iets van een griepje zou zijn, aangezien ik ook pas 27 jaar was maar dit had ik helaas mis."

"Normaal kan je redelijk door blijven gaan met een griepje maar het moment brak aan dat ik mijn werk af moest zeggen. Ik was al bij de huisarts geweest maar deze kwam met paracetamol. Ik voelde me erg futloos en wilde alleen maar op de bank liggen.

Mijn ouders werden wat ongerust en na weer een nacht niet geslapen te hebben belandde ik 's ochtends vroeg op de EHBO voor een algehele check.

Ik werd op alles getest en de uitslag was (helaas) dat ik kerngezond was en het elders moest gaan zoeken. We zaten toen ondertussen op half januari 2012 en mijn huisarts stuurde me door naar een psycholoog. Ik was toen ondertussen zover dat ik er angststoornissen bij kreeg. Ik durfde geen winkels meer in (om onverklaarbare reden) en werd met de dag onrustiger.

Bij de psycholoog kreeg ik na veel te hebben gepraat het advies om "mindfullness" oefeningen te gaan doen. Ik moest dagelijks, thuis, naar een bandje luisteren en me gaan focussen op mijn ademhaling. Dit vond ik erg zweverig maar ik was het al zo zat dat ik er heel serieus mee aan de slag ben gegaan. Helaas was dit niet hetgeen mij verder hielp en mistte ik ook "de klik" met de psycholoog.
Deze hele periode (januari – Juli) heb ik thuis gezeten en had ik geen puf om ook maar iets te doen. Ik lag hele dagen op de bank.
Na wel op vakantie te zijn geweest naar een camping in Italië (wat best redelijk ging) kwam ik via de vader van een vriend bij Linda Martens terecht.

Linda zocht een "proef cliënt" voor haar afstudeeropdracht aan een "counselingopleiding". Counseling zou wat minder zweverig zijn en dit leek me de uitgelezen kans. We hebben gebeld en gemaild en ik mocht op intake komen.

De klik was er vanaf het eerste moment. Ik had bij Linda erg het gevoel dat ze ECHT naar me luisterde en niet domweg dingen zei die uit de boeken komen. Linda beweerde dat ze met circa 12 "sessies" een beeld van mij kon krijgen, een soort van diagnose zou kunnen opmaken en met mij een stappenplan zou kunnen opstellen en uitwerken.

Vol goede moed zijn we hiermee begonnen en ik had gewoon zin om iedere keer weer te gaan. Na een sessie of 7 van veel praten, vragen beantwoorden en schema's invullen. (Dit was dus totaal niet zweverig) kwam Linda met een diagnose. Ik had een soort van sociale fobie en hier zijn we ons op gaan richten. Vanaf dat moment ging het steeds beter. De momenten van terugval werden steeds korter en ik begon me steeds prettiger te gaan voelen.

Uiteindelijk was het gehele traject inderdaad na 12 "sessies" afgerond. Ik heb Linda gevraagd toch af en toe nog langs te mogen komen (maandelijks) omdat je (vooral in het begin) erg bang bent voor een terugval. Gelukkig is dit nog steeds het geval niet en voel ik me nu in Juni 2012 weer zo goed als de oude. Ik dank Linda dan ook enorm dat ze mij hiermee heeft kunnen helpen!!!"

anoniem 29 jaar maart 2013

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je probleem en kijken we of het klikt. Ik houd van een persoonlijke aanpak en heb er alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt in de modern ingerichte praktijkruimte. 

Wil je meer informatie? Je kunt me bellen op
06-28 59 81 14 of mailen via info@rustpuntcounselling.nl 

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk!          

 

Keurmerk therapeut en praktijk

             

 

Contact

RustPunt Counselling is gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten en hooggevoeligheid.

Ook voor andere problemen kun je bij me terecht. Wil je weten of counselling iets voor je is?

Neem dan contact met me op via het contactformulier, of bel me op  06 28 59 81 14

                                       Linda 5996LinkedIn